Business Development Manager

Solliciteer nu

We hebben bij gracious een mooie klantenbasis opgebouwd waar we trots op zijn. Partners waar we niet vóór werken, maar juist mee samenwerken. Niet alleen onze klanten groeien mede door onze effort, maar wij ook.

Om die groei vast te houden zijn wij op zoek naar een enthousiaste New Business Manager die zich gaat focussen op nieuwe klanten die graag hun (online) succes willen verhogen door hulp van onze strategen, marketeers, designers en developers in te schakelen. Dit noemen wij: building awesome brands.

wat ga je doen.

Je gaat proactief de markt op om new business te genereren. Na een eerste kennismaking werk je een eerste opzet uit, je weet immers wat de prospect wil en wat wij kunnen. Doordat we een digital agency zijn heb je veel mogelijkheden om de klant te verrassen met je pitch. Zet onze specialisten dan ook vooral in!

Als New Business Manager krijg je te maken met een diversiteit aan leads zowel in de B2B als B2C en in verschillende branches; je blijf jezelf ontwikkelen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen/trends. Naast het ontwikkelen van new business voor gracious onderhoudt je ook de relaties met een groot netwerk aan mogelijk interessante klanten. Samen met onze commercieel directeur bepaal jij de commerciële koers van onze organisatie. 

Een nieuw merk dat naamsbekendheid wilt vergroten met nieuwe online campagnes, bedrijf die zijn hele online identiteit onder handen wilt nemen of een e-commerce speler dat wil gaan re-platformen? Jij vindt ze en zij weten jou te vinden. Zo blijft onze sales funnel altijd gevuld. Met jou sociale vaardigheden en strategische visie kunnen ze jou altijd bellen over het uitbouwen van hun merk en het vergroten van online succes. Samengevat hou jij je iedere dag zo ongeveer bezig met het volgende:

 • Het zoeken en vinden van nieuwe klanten;
 • Koud bellen? Daar draai jij je hand niet voor om, je volgt continu sales leads op;
 • Omzetten van probleemstellingen van klanten naar een mogelijke samenwerking met gracious (want wij zijn de oplossing waarnaar ze zoeken!);
 • Uitbreiden van ons netwerk;
 • Je kan strategisch adviseren en jezelf opstellen als businesspartner voor potentiële klanten;
 • Onderhouden van de relatie met bestaande klanten;
 • Behalen en in het oog houden van gestelde targets;
 • Signaleren van up-, cross en koopsignalen voor gracious.

wie jij bent.

Binnen gracious houden we van vakidioten: jouw hart gaat sneller kloppen wanneer je weet dat dat ene nieuwe toffe merk binnenkort aan gracious weet te verbinden. Je bent gewend aan het werken in een snelle omgeving en krijgt energie van het behalen van resultaten. Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

 • Je bent een een natuurlijke, creatieve verbinder die energie krijgt van interacties met andere mensen;
 • Je bent een echte deurentrapper en een sociaal dier met een (groot) netwerk;
 • Je kunt goed zelfstandig werken én goed samenwerken. Als New Business Developer opereer je vaak solo in gesprekken met je klanten, maar daarna vorm je een team met je collega’s om tot mooie uitvoerbare voorstellen te komen;
 • Je hebt overtuigingskracht (niet drammerig) en ervaring met het geven pitches en bedrijfspresentaties;
 • Het woordje "nee" zorgt er voor jou voor dat je nog een tandje harder gaat rennen en naar oplossingen zoekt;
 • Je bent creatief, empatisch en goed op de hoogte van trends en mogelijkheden in digital;
 • Je hebt een aantal jaar ervaring in een commerciële rol in de digitale branche - idealiter bij een agency.

Tot slot vinden wij het van belang dat gracious blijft innoveren. We willen graag koploper op de markt blijven. Jij wilt ons helpen met innovatie en optimalisatie, binnen de accounts in je klantportfolio én met interne processen binnen gracious.

wat wij bieden.

Wanneer je aan de slag gaat bij gracious en voor onze partners wil je dat natuurlijk doen onder goede voorwaarden. Hieronder alvast een voorproefje van wat wij bieden.

😎 awesome job. Dagelijks werken aan en werken voor awesome merken die mede dankzij jouw toekomstige inzet een plek winnen in onze prijzenkast.

💸 awesome salary. Een goed salaris, eventuele reiskosten-, onkostenvergoeding en een jaarlijks opleidingsbudget (fyi, we dragen het keurmerk 'expert in talentontwikkeling').

🍏 awesome gear. Je eigen Apple Macbook, Apple gear, de vrijheid om software te kiezen, testen en introduceren.

🎂 happy birthday. Naast 25 welverdiende vakantiedagen krijg je elke jaar 1 extra dag vrij op jouw verjaardag.

🚀 awesome place to work. Een creatieve werkplek, volledig verzorgde gezamenlijke lunch, zeepkist sessies, workshops, trainingen, teamuitjes, bedrijfsuitjes, lan parties, periodieke massages en hover boards.

🏆 healthy place to work. Zaalvoetbal wedstrijden met collega's, klanten en relaties, bootcamps, een volle fruitkist en mineraalwater (bruisend én stil) van de tap.

👵🏼 awesome retirement. Een collectieve pensioenregeling, gewoon goed geregeld.

wie wij zijn.

Werken bij gracious betekent werken voor het leukste en snelst groeiende digital agency van Nederland. Gracious is onderdeel van Happy Horizon, een bureau groep bestaande uit ruim 800 knappe koppen. Klinkt als een privilege, nietwaar? Gracious biedt een afwisselende functie in een creatief en technisch team met enthousiaste collega’s in een prachtige kantoorvilla te Den Haag en  Amsterdam. Daarnaast een passend salaris met hele fijne secundaire voorwaarden. Kortom, niet alleen wij worden er beter van, maar ook jij!

Er is binnen ons team ruimte voor het inbrengen van je eigen ideeën. Overtuig je collega’s op de werkvloer en zorg dat jouw idee niet bij een idee blijft. Getting things done and build awesome brands! Wij geloven in het delen van kennis. Aan jou de taak om je collega’s te inspireren. Naast al het harde werken, is er bij gracious ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Wij hechten heel veel waarde aan onze bedrijfscultuur. Daarom organiseren wij elke maand onvergetelijke borrels en events. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over je lunch, want ook hier hebben wij aan gedacht.

building awesome brands together.

Koffie?

Binnen gracious hechten wij veel waarde aan een transparant wervingsbeleid. Solliciteer door op de onderstaande knop te klikken. Hoe meer je over jezelf deelt en de reden waarom je bij gracious solliciteert, hoe beter!

Laten we eerst een kennismakingsgesprek inplannen om zo gracious te introduceren, de rol nader toe te lichten en jou als professional te leren kennen. Wij verwelkomen je graag bij ons op kantoor.

Tijdens de interview fase (van maximaal twee rondes), zullen we je informeren zodra we besloten hebben of we graag verder willen gaan. We zien graag wat je in huis hebt, dit doen we door middel van een assessment.